Filety śledziowe w sosie pomidorowym z chili

opis

Filety z najlepszej jakości śledzia w sosie z dojrzałych, czerwonych pomidorów z dodatkiem chili, o bogatym, głębokim smaku. Smaczne i lubiane. Delikatne i soczyste. Doskonałe prosto z puszki, na kanapce, w zdrowej sałatce lub jako dodatek do makaronu

WIELKOŚĆ PUSZKI I SPOSÓB PAKOWANIA

Dostępny w 160 g puszkach

INFORMACJE OGÓLNE

Nasz śledź poławiany jest w wodach Północnego Atlantyku, w tym Morza Północnego i Morza Bałtyckiego, przy zastosowaniu metod połowu przyjaznych dla środowiska. Jest delikatny, zwarty i posiada wyrazisty smak.

Składniki

SKŁADNIKI I WARTOŚĆ ODŻYWCZA

Składniki: RYBAFILETY ŚLEDZIOWE, sos pomidorowy z chili (35%) – woda, koncentrat pomidorowy, ocet spirytusowy, cukier, olej roślinny (patrz nadruk w kodowaniu: R-rzepakowy, S-sojowy), sól, cebula suszona, substancje zagęszczające: guma guar, mączka chleba świętojańskiego; chili mielone (0,8%), aromaty papryki, ziele angielskie.

ALERGENY

Ryby i produkty pochodne.

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Energia 618 kJ/148 kcal
Tłuszcz 8,4 g
– w tym kwasy nasycone 1,8 g
Węglowodany 4,5 g
– w tym cukry 4,5 g
Białko 13 g
Sól 1,1 g
Witamina D 6,8 µg (135% referencyjnej wartości spożycia)

Kwasy tłuszczowe Omega-3: 1,2 g na 100 g produktu.

PRZECHOWYWANIE I TRWAŁOŚĆ

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu, nie dłużej niż 2 dni.

Przepisy: śledzie