Filety śledziowe w sosie pomidorowym z chili
opis
Filety z najlepszej jakości śledzia w sosie z dojrzałych, czerwonych pomidorów z dodatkiem chili, o bogatym, głębokim smaku. Smaczne i lubiane. Delikatne i soczyste. Doskonałe prosto z puszki, na kanapce, w zdrowej sałatce lub jako dodatek do makaronu
WIELKOŚĆ PUSZKI I SPOSÓB PAKOWANIA
Dostępny w 160 g puszkach
INFORMACJE OGÓLNE
Nasz śledź poławiany jest w wodach Północnego Atlantyku, w tym Morza Północnego i Morza Bałtyckiego, przy zastosowaniu metod połowu przyjaznych dla środowiska. Jest delikatny, zwarty i posiada wyrazisty smak.
Składniki
SKŁADNIKI I WARTOŚĆ ODŻYWCZA
Składniki: RYBA – FILETY ŚLEDZIOWE, sos pomidorowy z chili (35%) – woda, koncentrat pomidorowy, ocet spirytusowy, cukier, olej roślinny (patrz nadruk w kodowaniu: R-rzepakowy, S-sojowy), sól, cebula suszona, substancje zagęszczające: guma guar, mączka chleba świętojańskiego; chili mielone (0,8%), aromaty papryki, ziele angielskie.
ALERGENY
Ryby i produkty pochodne.
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Energia | 618 kJ/148 kcal |
Tłuszcz | 8,4 g |
– w tym kwasy nasycone | 1,8 g |
Węglowodany | 4,5 g |
– w tym cukry | 4,5 g |
Białko | 13 g |
Sól | 1,1 g |
Witamina D | 6,8 µg (135% referencyjnej wartości spożycia) |
Kwasy tłuszczowe Omega-3: 1,2 g na 100 g produktu.
PRZECHOWYWANIE I TRWAŁOŚĆ
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu, nie dłużej niż 2 dni.