Filety z makreli w sosie pomidorowym z chili

opis

Filety z najlepszej jakości makreli, w sosie z dojrzałych, czerwonych pomidorów z dodatkiem chili, o bogatym, głębokim smaku. Smaczne i lubiane danie z ryb. Delikatne i soczyste. Doskonałe prosto z puszki, na kanapce, w zdrowej sałatce lub jako dodatek do makaronu.

WIELKOŚĆ PUSZKI I SPOSÓB PAKOWANIA

Dostępny w 160 g puszkach.

INFORMACJE OGÓLNE

Nasza makrela poławiana jest w najczystszych wodach Północno-Wschodniego Atlantylku, w tym Morza Północnego. Połowów staramy się dokonywac zwłaszcza jesienią i zimą, wówczas, gdy mięso posiada najlepszą jakość i najwyższą zawartość kwasów tłuszczowych Omega-3.

Składniki

SKŁADNIKI I WARTOŚĆ ODŻYWCZA

Składniki: RYBA – FILETY Z MAKRELI, sos pomidorowy z chili (35%) – woda, koncentrat pomidorowy, olej roślinny (patrz nadruk w kodowaniu: S-sojowy, R-rzepakowy), ocet spirytusowy, cukier, sól, cebula suszona, chili mielone (0,2%), substancja zagęszczająca (guma guar), aromat papryki, ziele angielskie.

ALERGENY

Ryby i składniki pochodne.

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze w 100 g produktu po odsączeniu:

Energia 982 kJ/237 kcal
Tłuszcz 19 g
– w tym kwasy nasycone 4,1 g
Węglowodany  5,4 g
– w tym cukry 2,6 g
Białko 11 g
Sól 1,1 g
Witamina D 2,7 µg (54% referencyjnej wartości spożycia)

Kwasy tłuszczowe Omega-3: 4,8 g na 100 g produktu

PRZECHOWYWANIE I TRWAŁOŚĆ

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu, nie dłużej niż 2 dni.

Przepisy: makrele