Filety z makreli w sosie pomidorowym
opis
Filety z najlepszej jakości makreli, w sosie z dojrzałych, czerwonych pomidorów, o bogatym, głębokim smaku. Bez skóry. Smaczne i lubiane danie z ryb. Delikatne i soczyste. Doskonałe prosto z puszki, na kanapce, w zdrowej sałatce lub ze świeżym makaronem.
WIELKOŚĆ PUSZKI I SPOSÓB PAKOWANIA
Dostępny w 110 g puszkach.
INFORMACJE OGÓLNE
Nasza makrela poławiana jest w najczystszych wodach Północno – Wschodniego Atlantyku, w tym Morza Północnego. Połowów staramy się dokonywać zwłaszcza jesienią i zimą, wówczas, gdy mięso posiada najlepszą jakość i najwyższą zawartość kwasów tłuszczowych Omega-3.
Składniki
SKŁADNIKI I WARTOŚCI ODŻYWCZE
Składniki: RYBA – FILETY Z MAKRELI, sos pomidorowy (35%): woda, koncentrat pomidorowy, olej rzepakowy, cukier, sól, ocet spirytusowy, substancja zagęszczający – guma ksantanowa, aromaty, kwas – kwas cytrynowy.
ALERGENY
Ryby i produkty pochodne
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Energia | 968 kJ/233 kcal |
Tłuszcz | 18 g |
– w tym kwasy nasycone | 3,8 g |
Węglowodany | 3,5 g |
– w tym cukry | 3,4 g |
Białko | 14 g |
Sól | 0,70 g |
Kwasy tłuszczowe Omega-3 3,8 g na 100 g produktu
PRZECHOWYWANIE I TRWAŁOŚĆ
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu, nie dłużej niż 2 dni.