Szproty w sosie pomidorowym

opis

Najlepszej jakości szproty bałtyckie, układane ręcznie w puszce, w tradycyjnym sosie pomidorowym o bogatym smaku. Wyrób ten jest zdobywcą nagrody za najlepszą jakość. Zdobył on uznanie dzięki swojemu wybornemu smakowi i doskonałej konsystencji. Świetne na kanapce, w zdrowej sałatce albo prosto z puszki

WIELKOŚĆ PUSZKI I SPOSÓB PAKOWANIA

Dostępny w 160 g puszkach.

INFORMACJE OGÓLNE

Poławiane w stanie dzikim w Morzu Bałtyckim.

Składniki

SKŁADNIKI I WARTOŚĆ ODŻYWCZA

Składniki: RYBA – SZPROTY, sos pomidorowy (32%) – woda, koncentrat pomidorowy, cukier, ocet spirytusowy, olej roślinny (patrz nadruk w kodowaniu: S – sojowy, R – rzepakowy), sól, cebula suszona, substancje zagęszczające (guma guar, mączka chleba świętojańskiego), czosnek suszony, pieprz czarny, ziele angielskie, słodka papryka, aromat papryki.

ALERGENY

Ryby i produkty pochodne

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Energia 549 kJ/132 kcal
Tłuszcz 8,0 g
– w tym kwasy nasycone 1,8 g
Węglowodany 4,9 g
– w tym cukry 4,8 g
Białko 10 g
Sól 1,0 g
Witamina D 10,5 µg (210% referencyjnej wartości spożycia)

Kwasy tłuszczowe Omega-3: 1,1 g na 100 g produktu.

PRZECHOWYWANIE I TRWAŁOŚĆ

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu, nie dłużej niż 2 dni.

Przepisy: Sardynki