Wątróbki z dorsza po kaukasku
opis
Najlepszej jakości wątróbki z dorsza we własnym, naturalnym oleju z odrobiną aromatycznego sosu pomidorowego z dodatkiem czosnku i pieprzu cayenne. Ten smak sięga samego szczytu kaukaskich gór. Zawsze pozyskiwane ze świeżo złowionego dorsza, nigdy nie mrożone. Nadają się na danie główne lub jako składnik sałatek. Można je także wykorzystać do przygotowania doskonałego pasztetu.
WIELKOŚĆ PUSZKI I SPOSÓB PAKOWANIA
Dostępny w 115 g puszkach.
INFORMACJE OGÓLNE
Najlepszej jakości na świecie, wątróbki z norweskiego dorsza arktycznego, poławianego w pobliżu norweskich, północnych wysp Lofoten, gdzie łowienie dorsza ma ponad 1000-letnią tradycję.
Składniki
SKŁADNIKI I WARTOŚĆ ODŻYWCZA
Składniki: WĄTRÓBKI RYBNE Z DORSZA (85%), sos pomidorowy (15%): koncentrat pomidorowy, woda, czosnek suszony, sól, pieprz cayenne.
ALERGENY
Ryby i produkty pochodne
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza na 100 g produktu:
Energia | 2103 kJ/511 kca |
Tłuszcz | 54 g |
– w tym kwasy nasycone | 10 g |
Węglowodany | 1,9 g |
– w tym cukry | 1,6 g |
Białko | 4,3 g |
Sól | 0,90 g |
Kwasy tłuszczowe Omega-3 7,0 g na 100 g produktu
PRZECHOWYWANIE I TRWAŁOŚĆ
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu, nie dłużej niż 2 dni.