Filety śledziowe w sosie pomidorowym z papryką
opis
Filety z najlepszej jakości śledzia w wybornym sosie pomidorowym z papryką. Delikatna konsystencja i subtelny smak. Klasyczne i lubiane. Doskonałe prosto z puszki, na toście lub w zdrowej sałatce, albo w daniu z makaronem.
WIELKOŚĆ PUSZKI I SPOSÓB PAKOWANIA
Dostępny w 160 g puszkach.
INFORMACJE OGÓLNE
Nasz śledź poławiany jest w wodach Północnego Atlantyku, w tym Morza Północnego i Morza Bałtyckiego, przy zastosowaniu metod połowu przyjaznych dla środowiska. Jest delikatny, zwarty i posiada wyrazisty smak.
Składniki
SKŁADNIKI I WARTOŚĆ ODŻYWCZA
Składniki: RYBA – FILETY ŚLEDZIOWE, sos pomidorowy z papryką (35%) – woda, koncentrat pomidorowy, olej roślinny (patrz nadruk w kodowaniu: S-sojowy, R-rzepakowy), cukier, papryka grys (0,8%), sól, cebula suszona, substancje zagęszczające: guma guar, mączka chleba świętojańskiego; pieprz, papryka słodka, aromat papryki.
ALERGENY
Ryby i składniki pochodne.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze w 100 g produktu po odsączeniu:
Energia | 799 kJ/192 kcal |
Tłuszcz | 14 g |
– w tym kwasy nasycone | 2,9 g |
Węglowodany | 5,5 g |
– w tym cukry | 5,3 g |
Białko | 11 g |
Sól | 1,4 g |
Witamina D | 7,8 µg (156% referencyjnej wartości spożycia) |
Kwasy tłuszczowe Omega-3: 2,4 g na 100 g produktu
PRZECHOWYWANIE I TRWAŁOŚĆ
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu, nie dłużej niż 2 dni.