Filety z makreli w oleju

opis

Filety z najlepszej jakości makreli w oleju roślinnym. Smaczne, tradycyjne, lubiane danie z ryb. Delikatne i soczyste. Doskonałe prosto z puszki, na kanapce, w zdrowej sałatce lub jako dodatek do makaronu.

WIELKOŚĆ PUSZKI I SPOSÓB PAKOWANIA

Dostępny w 160 g puszkach.

INFORMACJE OGÓLNE

Nasza makrela poławiana jest w najczystszych wodach Północno – Wschodniego Atlantyku, w tym Morza Północnego. Połowów staramy się dokonywać zwłaszcza jesienią i zimą, wówczas gdy mięso posiada najlepszą jakość i najwyższą zawartość kwasów tłuszczowych Omega-3.

Składniki

SKŁADNIKI I WARTOŚĆ ODŻYWCZA

Składniki: RYBA – FILETY Z MAKRELI, olej roślinny (patrz nadruk w kodowaniu: S-sojowy, R-rzepakowy), sól.

ALERGENY

Ryby i produkty pochodne

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza na 100 g produktu po odsączeniu:

Energia 1254 kJ/303 kcal
Tłuszcz 27 g
– w tym kwasy nasycone 6,0 g
Węglowodany  0 g
– w tym cukry 0 g
Białko 15 g
Sól 1,2 g
Witamina D 2,0 µg (40% referencyjnej wartości spożycia)

Kwasy tłuszczowe Omega-3 7,0 g na 100 g produktu po odsączeniu

PRZECHOWYWANIE I TRWAŁOŚĆ

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu, nie dłużej niż 2 dni.

Przepisy: makrele