Filety z makreli w oleju
opis
Filety z najlepszej jakości makreli w oleju roślinnym. Smaczne, tradycyjne, lubiane danie z ryb. Delikatne i soczyste. Doskonałe prosto z puszki, na kanapce, w zdrowej sałatce lub jako dodatek do makaronu.
WIELKOŚĆ PUSZKI I SPOSÓB PAKOWANIA
Dostępny w 160 g puszkach.
INFORMACJE OGÓLNE
Nasza makrela poławiana jest w najczystszych wodach Północno – Wschodniego Atlantyku, w tym Morza Północnego. Połowów staramy się dokonywać zwłaszcza jesienią i zimą, wówczas gdy mięso posiada najlepszą jakość i najwyższą zawartość kwasów tłuszczowych Omega-3.
Składniki
SKŁADNIKI I WARTOŚĆ ODŻYWCZA
Składniki: RYBA – FILETY Z MAKRELI, olej roślinny (patrz nadruk w kodowaniu: S-sojowy, R-rzepakowy), sól.
ALERGENY
Ryby i produkty pochodne
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza na 100 g produktu po odsączeniu:
Energia | 1254 kJ/303 kcal |
Tłuszcz | 27 g |
– w tym kwasy nasycone | 6,0 g |
Węglowodany | 0 g |
– w tym cukry | 0 g |
Białko | 15 g |
Sól | 1,2 g |
Witamina D | 2,0 µg (40% referencyjnej wartości spożycia) |
Kwasy tłuszczowe Omega-3 7,0 g na 100 g produktu po odsączeniu
PRZECHOWYWANIE I TRWAŁOŚĆ
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu, nie dłużej niż 2 dni.