Filety z makreli w sosie barbecue
opis
Filety z najlepszej jakości makreli w aromatycznym sosie barbecue. Delikatne i soczyste filety. Doskonałe prosto z puszki, na kanapce, w zdrowej sałatce lub jako dodatek do makaronu.
WIELKOŚĆ PUSZKI I SPOSÓB PAKOWANIA
Dostępny w 160 g puszkach
INFORMACJE OGÓLNE
Nasza makrela poławiana jest w najczystszych wodach Północno-Wschodniego Atlantyku, w tym Morza Północnego. Połowów staramy się dokonywać zwłaszcza jesienią i zimą, wówczas, gdy mięso posiada najlepszą jakość i najwyższą zawartość kwasów tłuszczowych Omega-3.
Składniki
SKŁADNIKI I WARTOŚĆ ODŻYWCZA
Składniki: RYBA – FILETY Z MAKRELI, sos barbecue (35%) – koncentrat pomidorowy, woda, cukier trzcinowy, pasta chipotle 3,4% (papryka chipotle, puree pomidorowe, cebula, ocet, olej rzepakowy, cukier, sól, papryka, czosnek), ocet spirytusowy, olej roślinny (patrz nadruk w kodowaniu: R-rzepakowy, S-sojowy), sól, substancja zagęszczająca: guma guar; barwnik: karmel E150c; aromaty dymu wędzarniczego.
ALERGENY
Ryby i produkty pochodne.
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Energia | 1101 kJ/264 kcal |
Tłuszcz | 17 g |
– w tym kwasy nasycone | 3,8 g |
Węglowodany | 15 g |
– w tym cukry | 10 g |
Białko | 12 g |
Sól | 1,1 g |
Witamina D | 2,7 µg (54% referencyjnej wartości spożycia) |
Kwasy tłuszczowe Omega-3: 4,1 g na 100 g produktu.
PRZECHOWYWANIE I TRWAŁOŚĆ
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu, nie dłużej niż 2 dni.