Filety z makreli w sosie barbecue

opis

Filety z najlepszej jakości makreli w aromatycznym sosie barbecue. Delikatne i soczyste filety. Doskonałe prosto z puszki, na kanapce, w zdrowej sałatce lub jako dodatek do makaronu.

WIELKOŚĆ PUSZKI I SPOSÓB PAKOWANIA

Dostępny w 160 g puszkach

INFORMACJE OGÓLNE

Nasza makrela poławiana jest w najczystszych wodach Północno-Wschodniego Atlantyku, w tym Morza Północnego. Połowów staramy się dokonywać zwłaszcza jesienią i zimą, wówczas, gdy mięso posiada najlepszą jakość i najwyższą zawartość kwasów tłuszczowych Omega-3.

Składniki

SKŁADNIKI I WARTOŚĆ ODŻYWCZA

Składniki: RYBAFILETY Z MAKRELI, sos barbecue (35%) – koncentrat pomidorowy, woda, cukier trzcinowy, pasta chipotle 3,4% (papryka chipotle, puree pomidorowe, cebula, ocet, olej rzepakowy, cukier, sól, papryka, czosnek), ocet spirytusowy, olej roślinny (patrz nadruk w kodowaniu: R-rzepakowy, S-sojowy), sól, substancja zagęszczająca: guma guar; barwnik: karmel E150c; aromaty dymu wędzarniczego.

ALERGENY

Ryby i produkty pochodne.

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Energia 1101 kJ/264 kcal
Tłuszcz 17 g
– w tym kwasy nasycone 3,8 g
Węglowodany  15 g
– w tym cukry 10 g
Białko 12 g
Sól 1,1 g
Witamina D 2,7 µg (54% referencyjnej wartości spożycia)

Kwasy tłuszczowe Omega-3: 4,1 g na 100 g produktu.

PRZECHOWYWANIE I TRWAŁOŚĆ

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu, nie dłużej niż 2 dni.

Przepisy: makrele