Filety z makreli w sosie pomidorowym

opis

Filety z najlepszej jakości makreli, w sosie z dojrzałych, czerwonych pomidorów, o bogatym, głębokim smaku. Bez skóry. Smaczne i lubiane danie z ryb. Delikatne i soczyste. Doskonałe prosto z puszki, na kanapce, w zdrowej sałatce lub ze świeżym makaronem.

WIELKOŚĆ PUSZKI I SPOSÓB PAKOWANIA

Dostępny w 110 g puszkach.

INFORMACJE OGÓLNE

Nasza makrela poławiana jest w najczystszych wodach Północno – Wschodniego Atlantyku, w tym Morza Północnego. Połowów staramy się dokonywać zwłaszcza jesienią i zimą, wówczas, gdy mięso posiada najlepszą jakość i najwyższą zawartość kwasów tłuszczowych Omega-3.

Składniki

SKŁADNIKI I WARTOŚCI ODŻYWCZE

Składniki: RYBA – FILETY Z MAKRELI, sos pomidorowy (35%): woda, koncentrat pomidorowy, olej rzepakowy, cukier, sól, ocet spirytusowy, substancja zagęszczający – guma ksantanowa, aromaty, kwas – kwas cytrynowy.

ALERGENY

Ryby i produkty pochodne

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze w 100 g produktu:

Energia 968 kJ/233 kcal
Tłuszcz 18 g
– w tym kwasy nasycone 3,8 g
Węglowodany 3,5 g
– w tym cukry 3,4 g
Białko 14 g
Sól 0,70 g

Kwasy tłuszczowe Omega-3 3,8 g na 100 g produktu

PRZECHOWYWANIE I TRWAŁOŚĆ

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu, nie dłużej niż 2 dni.

Przepisy: makrele