Filety z makreli w sosie pomidorowym

opis

Filety z najlepszej jakości makreli w sosie z dojrzałych, czerwonych pomidorów o bogatym smaku. Wyborne, tradycyjne danie z ryb. Delikatne i soczyste. Doskonałe prosto z puszki, na kanapce, w zdrowej sałatce lub jako dodatek do makaronu.

WIELKOŚĆ PUSZKI I SPOSÓB PAKOWANIA

Dostępny w 160 g puszkach.

INFORMACJE OGÓLNE

Nasza makrela poławiana jest w najczystszych wodach Północno – Wschodniego Atlantyku, w tym Morza Północnego. Połowów staramy się dokonywać zwłaszcza jesienią i zimą, wówczas, gdy mięso posiada najlepszą jakość i najwyższą zawartość kwasów tłuszczowych Omega-3.

Składniki

SKŁADNIKI I WARTOŚĆ ODŻYWCZA

Składniki: RYBA – FILETY Z MAKRELI, sos pomidorowy (35%): woda, koncentrat pomidorowy, cukier, olej roślinny (patrz nadruk w kodowaniu: S – sojowy, R – rzepakowy), ocet spirytusowy, sól, substancja zagęszczająca – guma guar, pieprz czarny, aromat papryki.

ALERGENY

Ryby i produkty pochodne

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Energia 982 kJ/237 kcal
Tłuszcz 19 g
– w tym kwasy nasycone 4,1 g
Węglowodany 5,4 g
– w tym cukry 2,6 g
Białko 11 g
Sól 1,1 g
Witamina D 2,7 µg (54 % referencyjnej wartości spożycia)

Kwasy tłuszczowe Omega-3: 4,8 g na 100 g produktu

PRZECHOWYWANIE I TRWAŁOŚĆ

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu, nie dłużej niż 2 dni.

Przepisy: makrele