Filety z makreli w sosie pomidorowym po meksykańsku o smaku chipotle
opis
Filety z najlepszej jakości makreli w sosie pomidorowym z dodatkiem pasty meksykańskiej. Delikatne i soczyste. Doskonałe prosto z puszki, na kanapce, w zdrowej sałatce lub w oryginalnej tostadzie.
WIELKOŚĆ PUSZKI I SPOSÓB PAKOWANIA
Dostępny w 160 g puszkach.
INFORMACJE OGÓLNE
Nasza makrela poławiana jest w najczystszych wodach Północno – Wschodniego Atlantyku, w tym Morza Północnego. Połowów staramy się dokonywać zwłaszcza jesienią i zimą, wówczas, gdy mięso posiada najlepszą jakość i najwyższą zawartość kwasów tłuszczowych Omega-3.
Składniki
SKŁADNIKI I WARTOŚĆ ODŻYWCZA
Składniki: RYBA – FILETY Z MAKRELI, sos pomidorowy (35%) – woda, koncentrat pomidorowy, pasta meksykańska o smaku chipotle (5,5%) – (woda, cukier, koncentrat pomidorowy, sól, ocet spirytusowy, cebula, czosnek, skrobia modyfikowana, ekstrakt z papryki, przyprawy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat), cukier, olej roślinny (patrz nadruk w kodowaniu: S – sojowy, R – rzepakowy), sól, substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa), pieprz czarny.
ALERGENY
Ryby i produkty pochodne. Może zawierać gorczycę.
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Energia | 984 kJ/237 kcal |
Tłuszcz | 19 g |
– w tym kwasy nasycone | 3,8 g |
Węglowodany | 5,7 g |
– w tym cukry | 5,7 g |
Białko | 10 g |
Sól | 1,7 g |
Witamina D | 4,6 µg (80% referencyjnej wartości spożycia) |
Kwasy tłuszczowe Omega-3: 4,6 g na 100 g produktu
PRZECHOWYWANIE I TRWAŁOŚĆ
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu, nie dłużej niż 2 dni.