Filety z makreli w sosie teriyaki
opis
Filety z najlepszej jakości makreli w sosie teriyaki, o bogatym, głębokim smaku. Delikatne i soczyste z orientalną nutą. Doskonałe prosto z puszki, na kanapce, w zdrowej sałatce lub w oryginalnej tostadzie.
WIELKOŚĆ PUSZKI I SPOSÓB PAKOWANIA
Dostępny w 160 g puszkach.
INFORMACJE OGÓLNE
Nasza makrela poławiana jest w najczystszych wodach Północno-Wschodniego Atlantylku, w tym Morza Północnego. Połowów staramy się dokonywac zwłaszcza jesienią i zimą, wówczas, gdy mięso posiada najlepszą jakość i najwyższą zawartość kwasów tłuszczowych Omega-3.
Składniki
SKŁADNIKI I WARTOŚCI ODŻYWCZE
Składniki: RYBA – FILETY Z MAKRELI, sos teriyaki (35%) – cukier trzcinowy, sos sojowy (woda, SOJA, PSZENICA, sól), woda, ocet ryżowy, czosnek suszony, olej roślinny (patrz nadruk w kodowaniu: S-sojowy, R-rzepakowy), skrobia z tapioki, imbir, substancja zagęszczająca: guma guar.
ALERGENY
Ryby i produkty pochodne. Soja, pszenica.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Energia | 1199 kJ/288 kcal |
Tłuszcz | 20 g |
– w tym kwasy nasycone | 4,6 g |
Węglowodany | 16 g |
– w tym cukry | 16 g |
Białko | 11 g |
Sól | 1,5 g |
Witamina D | 2,1 µg (42% referencyjnej wartości spożycia) |
Kwasy tłuszczowe Omega-3: 5,1 g na 100 g produktu
PRZECHOWYWANIE I TRWAŁOŚĆ
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu, nie dłużej niż 2 dni.