Filety z makreli w wodzie z solą morską
opis
Filety z najlepszej jakości makreli w wodzie z dodatkiem soli morskiej. Delikatne i soczyste filety. Doskonałe prosto z puszki, na kanapce, w zdrowej sałatce lub jako dodatek do makaronu.
WIELKOŚĆ PUSZKI I SPOSÓB PAKOWANIA
Dostępny w 160 g puszkach
INFORMACJE OGÓLNE
Nasza makrela poławiana jest w najczystszych wodach Północno-Wschodniego Atlantyku, w tym Morza Północnego. Połowów staramy się dokonywać zwłaszcza jesienią i zimą, wówczas, gdy mięso posiada najlepszą jakość i najwyższą zawartość kwasów tłuszczowych Omega-3.
Składniki
SKŁADNIKI I WARTOŚĆ ODŻYWCZA
Składniki: RYBA – FILETY Z MAKRELI, woda, sól morska (1%).
ALERGENY
Ryby i produkty pochodne.
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza w 100 g produktu po odsączeniu:
Energia | 1180 kJ/284 kcal |
Tłuszcz | 23 g |
– w tym kwasy nasycone | 5,5 g |
Węglowodany | 1,0 g |
– w tym cukry | 0 g |
Białko | 19 g |
Sól | 1,0 g |
Witamina D | 4,3 µg (85% referencyjnej wartości spożycia) |
Kwasy tłuszczowe Omega-3: 5,7 g na 100 g produktu po odsączeniu.
PRZECHOWYWANIE I TRWAŁOŚĆ
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu, nie dłużej niż 2 dni.