Szproty w sosie pomidorowym
opis
Najlepszej jakości szproty bałtyckie, układane ręcznie w puszce, w tradycyjnym sosie pomidorowym o bogatym smaku. Wyrób ten jest zdobywcą nagrody za najlepszą jakość. Zdobył on uznanie dzięki swojemu wybornemu smakowi i doskonałej konsystencji. Świetne na kanapce, w zdrowej sałatce albo prosto z puszki
WIELKOŚĆ PUSZKI I SPOSÓB PAKOWANIA
Dostępny w 160 g puszkach.
INFORMACJE OGÓLNE
Poławiane w stanie dzikim w Morzu Bałtyckim.
Składniki
SKŁADNIKI I WARTOŚĆ ODŻYWCZA
Składniki: RYBA – SZPROTY, sos pomidorowy (32%) – woda, koncentrat pomidorowy, cukier, ocet spirytusowy, olej roślinny (patrz nadruk w kodowaniu: S – sojowy, R – rzepakowy), sól, cebula suszona, substancje zagęszczające (guma guar, mączka chleba świętojańskiego), czosnek suszony, pieprz czarny, ziele angielskie, słodka papryka, aromat papryki.
ALERGENY
Ryby i produkty pochodne
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Energia | 549 kJ/132 kcal |
Tłuszcz | 8,0 g |
– w tym kwasy nasycone | 1,8 g |
Węglowodany | 4,9 g |
– w tym cukry | 4,8 g |
Białko | 10 g |
Sól | 1,0 g |
Witamina D | 10,5 µg (210% referencyjnej wartości spożycia) |
Kwasy tłuszczowe Omega-3: 1,1 g na 100 g produktu.
PRZECHOWYWANIE I TRWAŁOŚĆ
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu, nie dłużej niż 2 dni.