Szproty w sosie pomidorowym z chili

opis

Najlepszej jakości szproty bałtyckie, układane ręcznie w puszce, w tradycyjnym sosie pomidorowym z dodatkiem chili. Świetne na kanapce, w zdrowej sałatce albo prosto z puszki

WIELKOŚĆ PUSZKI I SPOSÓB PAKOWANIA

Dostępny w 160 g puszkach.

INFORMACJE OGÓLNE

Poławiane w stanie dzikim w Morzu Bałtyckim.

Składniki

SKŁADNIKI I WARTOŚĆ ODŻYWCZA

Składniki: RYBASZPROTY, sos pomidorowy z chili (32%) – woda, koncentrat pomidorowy, ocet spirytusowy, cukier, olej roślinny (patrz nadruk w kodowaniu: R-rzepakowy, S-sojowy), sól, cebula suszona, substancja zagęszczająca: guma guar; chili mielone (0,7%), aromat papryki, ziele angielskie.

ALERGENY

Ryby i produkty pochodne

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Energia 687 kJ/165 kcal
Tłuszcz 11 g
– w tym kwasy nasycone 3,0 g
Węglowodany 5,1 g
– w tym cukry 5,1 g
Białko 11 g
Sól 1,1 g
Witamina D 12,9 µg (258% referencyjnej wartości spożycia)

Kwasy tłuszczowe Omega-3: 2,7 g na 100 g produktu.

PRZECHOWYWANIE I TRWAŁOŚĆ

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu, nie dłużej niż 2 dni.

Przepisy: Sardynki