Szproty w sosie pomidorowym z chili
opis
Najlepszej jakości szproty bałtyckie, układane ręcznie w puszce, w tradycyjnym sosie pomidorowym z dodatkiem chili. Świetne na kanapce, w zdrowej sałatce albo prosto z puszki
WIELKOŚĆ PUSZKI I SPOSÓB PAKOWANIA
Dostępny w 160 g puszkach.
INFORMACJE OGÓLNE
Poławiane w stanie dzikim w Morzu Bałtyckim.
Składniki
SKŁADNIKI I WARTOŚĆ ODŻYWCZA
Składniki: RYBA – SZPROTY, sos pomidorowy z chili (32%) – woda, koncentrat pomidorowy, ocet spirytusowy, cukier, olej roślinny (patrz nadruk w kodowaniu: R-rzepakowy, S-sojowy), sól, cebula suszona, substancja zagęszczająca: guma guar; chili mielone (0,7%), aromat papryki, ziele angielskie.
ALERGENY
Ryby i produkty pochodne
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Energia | 687 kJ/165 kcal |
Tłuszcz | 11 g |
– w tym kwasy nasycone | 3,0 g |
Węglowodany | 5,1 g |
– w tym cukry | 5,1 g |
Białko | 11 g |
Sól | 1,1 g |
Witamina D | 12,9 µg (258% referencyjnej wartości spożycia) |
Kwasy tłuszczowe Omega-3: 2,7 g na 100 g produktu.
PRZECHOWYWANIE I TRWAŁOŚĆ
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu, nie dłużej niż 2 dni.