Filety śledziowe w oleju z octem I cebulą
opis
Filety z najlepszej jakości śledzia w oleju z dodatkiem octu i cebuli. Delikatna konsystencja i subtelny smak. Klasyczne i lubiane. Doskonałe prostoz puszki, na tości lub w zdrowej sałatce, albo w daniu z makaronem.
WIELKOŚĆ PUSZKI I SPOSÓB PAKOWANIA
Dostępny w 160 g puszkach.
INFORMACJE OGÓLNE
Nasz śledź poławiany jest w wodach Północnego Atlantyku, w tym Morza Północnego i Morza Bałtyckiego, przy zastosowaniu metod połowu przyjaznych dla środowiska. Jest delikatny, zwarty i posiada wyrazisty smak.
Składniki
SKŁADNIKI I WARTOŚĆ ODŻYWCZA
Składniki: RYBA – FILETY ŚLEDZIOWE, olej roślinny (patrz nadruk w kodowaniu: S-sojowy, R-rzepakowy), płatki cebuli (8%), ocet spirytusowy (5%), sól.
ALERGENY
Ryby i składniki pochodne.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze w 100 g produktu po odsączeniu:
Energia | 932 kJ/ 224 kcal |
Tłuszcz | 16 g |
– w tym kwasy nasycone | 3,3 g |
Węglowodany | 0 g |
– w tym cukry | 0 g |
Białko | 20 g |
Sól | 1,3 g |
Witamina D | 19 µg (380% referencyjnej wartości spożycia) |
Kwasy tłuszczowe Omega-3: 2,7 g na 100 g produktu po odsączeniu.
PRZECHOWYWANIE I TRWAŁOŚĆ
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu, nie dłużej niż 2 dni.