Ziemniaki z makrelą w pomidorach

Składniki

Ziemniaki
Czerwona cebula
Oliwa z oliwek
Sól
Jajko
Raita – indyjski sos na bazie jogurtu z dodatkiem ogórka świeżego i ziół (domowej roboty lub ze sklepu)
Makrela w pomidorach
Świeża mięta
Pieprz czarny

Przygotowanie

  1. Pokrój ziemniaki w kostkę, a czerwoną cebulę w plasterki.
  2. Smaż ziemniaki na średnim ogniu z odrobiną oleju, obracając je co jakiś czas, aż zaczną przybierać złocisty kolor.
  3. Dopraw odrobiną soli.
  4. Dodaj cebulę i podsmażaj, aż zmięknie.
  5. Usmaż jajko.
  6. Nałóż na talerz ziemniaki i raitę, a na wierzchu umieść jajko i makrelę.
  7. Udekoruj listkami świeżej mięty.

Udostępnij ten przepis

Spróbuj tych przepisów