Kotleciki z tuńczyka z serem cheddar z orientalną nutą
Składniki
1 puszka tuńczyka
½ szklanki tartego sera cheddar
1 jajko
2 łyżki posiekanego szczypiorku
1 łyżeczka czosnku, 1 łyżeczka słodkiej papryki, ½ łyżeczki ostrej papryki, 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego, 1 łyżeczka posiekanej tajskiej bazylii lub kolendry
Sól do smaku
Bułka tarta
Olej do smażenia
Przygotowanie
Tuńczyka lekko odsączyć z zalewy i przełożyć do miski. Dodać ser cheddar, jajko, posiekany szczypiorek, tajską bazylię i przyprawy. Całość wymieszać. Doprawić do smaku. Uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na złoty kolor z obu stron.
Ja podałam dziś te pyszne kotleciki z sosem migdałowym, ryżem jaśminowym i sezamem.
Przepis i zdjęcie przygotowane przez @foodlajf.pl / www.