Tuńczyk w tęczowej sałatce
To niezwykłe połączenie tuńczyka, świeżych owoców i chrupiącego chleba bez wątpienia doda kolorów Twojemu posiłkowi.
Składniki
świeży chleb
1 burak czerwony (lub inny rodzaj wedle uznania)
3 rzodkiewki
tuńczyk w oliwie z oliwek
100 g crème fraîche
szczypta papryki
szczypta posiekanej natki z pietruszki
czarny pieprz
Przygotowanie
- Umyj i obierz buraka, następnie pokrój go w cienkie plasterki.
- Rzodkiewki pokrój w ósemki.
- Pokrój chleb i opiecz go.
- Do śmietany dodaj paprykę i posiekaną natkę z pietruszki (pozostaw część pietruszki do dekoracji). Wymieszaj.
- Ułóż plasterki buraka na talerzu, następnie połóż rzodkiewki, tuńczyka, sos ze śmietany. Całość posyp posiekaną natką z pietruszki i dopraw grubo zmielonym czarnym pieprzem.