Tuńczyk z grillowaną kapustą rzymską

Niskowęglowodanowy i bajecznie prosty w przygotowaniu lunch, dzięki któremu skromna sałata rzymska staje się prawdziwym rarytasem.

Składniki

1 sałata rzymska
1 gałązka selera naciowego
1/4 ogórka
1/2 gruszki
koperek
sok z 1/4 cytryny
tuńczyk w oliwie z oliwek
kawior z łososia
50 g jogurtu
oliwa z oliwek
sól
pieprz

Przygotowanie

  1. Przekrój sałatę wzdłuż na pół, posmaruj oliwą od strony nacięcia, przypraw delikatnie i obsmaż na patelni grillowej (tylko od strony nacięcia).
  2. Seler, ogórek i gruszkę pokrój w kostkę i skrop dressingiem zrobionym z soku z cytryny, oliwy z oliwek i posiekanego kopru.
  3. Połóż sałatę na talerzu. Następnie posyp ją pokrojonymi warzywami i owocami, połóż tuńczyka, kawior z łososia i jogurt. Całość dopraw grubo zmielonym pieprzem.

Udostępnij ten przepis

Spróbuj tych przepisów